deutschenglishpolski
  Adatv√©delem - Vend√©gk√∂nyv - Oldalt√©rk√©p  
Bejelentkezés
Hirek, √ļjdons√°gok

Egy √Ķsr√©gi hurok korall a Csendes-√≥ce√°nb√≥l

Képek

Itt képeket láthatsz a legjobb pillanatokból

Buvároktatásról általában

Mindenhol olvashat√≥, hogy milyen csod√°latos √©lm√©nyt rejt mag√°ban a b√ļv√°rkod√°s. Szeretn√©nk neked seg√≠teni abban, hogy Te is szerelmese lehess ennek a kiv√©teles sportnak.

Buvároktatásról általában

Ahhoz, hogy sok√°ig, kellemetlen tapasztalatok n√©lk√ľl √©lvezhesd a b√ļv√°rkod√°s √∂r√∂meit, bizonyos alapvet√Ķ ismeretekkel kell rendelkezned. Ezeket a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ szint√Ľ b√ļv√°rtanfolyamok sor√°n saj√°t√≠thatod el, ahol biztons√°gos k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt szak√©rt√Ķ koll√©g√°inkt√≥l szerzed meg azt a tud√°st, amit k√©s√Ķbb mer√ľl√©seid sor√°n kamatoztatni fogsz.

 

Amikor az 1950-es √©s 60-as √©vekben az auton√≥m k√©sz√ľl√©kes b√ļv√°rkod√°s kedvtel√©si sport√°gg√° fejl√Ķd√∂tt ki, t√∂bb orsz√°gban is szervezetekben √∂sszet√∂m√∂r√ľltek az akkori tapasztalt b√ļv√°rok, akik nagyr√©szt a hadsereg soraib√≥l ker√ľltek ki. Megalapozt√°k a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ b√ļv√°roktat√°si rendszereket, amelyek a mai napig keretet biztos√≠tanak a b√ļv√°roktat√≥knak, hogy megfelel√Ķ tananyagok seg√≠ts√©g√©vel az ismereteiket tov√°bbadj√°k.

 

A világon a három legelterjedtebb és legismertebb oktatási rendszer:

 

PADI (Professional Association of Diving Instructors) www.padi.com

SSI (Scuba Schools International) www.divessi.com

CMAS (Confédération Mondiale Des Activités Subaquatiques) www.cmas.org

 

Ezen k√≠v√ľl l√©tezik sz√°mos m√°s, min√Ķs√©g√©ben a nagy rendszerek m√∂g√∂tt semmiben nem lemarad√≥ oktat√°si rendszer, pl. NAUI (National Association of Underwater Instructors) - www.naui.org , vagy PSAI (Professional Scuba Association International) - www.psai.com .

 

Hogy a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ rendszerben oktatott b√ļv√°rok gond n√©lk√ľl mer√ľlhessenek egym√°ssal, az WRSTC (World Recreational Scuba Training Council) - www.wrstc.com kidolgozta az alapszint√Ľ b√ļv√°rtanfolyamok k√∂vetelm√©nyrendszer√©t. Ma a legt√∂bb oktat√°si rendszer tagja az WRSTC-nek, ezzel biztos√≠tva, hogy az √≠gy min√Ķs√≠tett b√ļv√°rok tud√°sa legal√°bb ezeknek a el√Ķ√≠r√°soknak feleljen meg.

 

Mi a tanfolyamainkat els√Ķsorban PADI rendszerben tartjuk. Mivel a PADI is tagja az WRSTC-nek az √≠gy szerzett min√Ķs√≠t√©seket ugyan√ļgy elfogadj√°k vil√°gszerte, mint a t√∂bbi oktat√°si rendszer√©t. Amennyiben ig√©nyed van ett√Ķl elt√©r√Ķ rendszer√Ľ b√ļv√°rmin√Ķs√≠t√©sre, term√©szetesen lehet√Ķs√©geinkhez m√©rten igyekezni fogunk ennek eleget tenni.

 

A k√ľl√∂nb√∂z√Ķ t√≠pus√ļ PADI tanfolyamokr√≥l √©s programokr√≥l r√©szletes le√≠r√°sokat a megfelel√Ķ men√ľpont alatt tal√°lsz.

 

A k√©sz√ľl√©kes b√ļv√°rkod√°s egyik √°ga a technikai b√ļv√°rkod√°s. Itt p√©ld√°ul speci√°lis l√©gz√Ķg√°zok seg√≠ts√©g√©vel olyan m√©lys√©gekbe is juthat el auton√≥m k√©sz√ľl√©kes b√ļv√°r, amelyek a dekompresszi√≥-mentes kedvtel√©si b√ļv√°rkod√°s m√©lys√©ghat√°rain t√ļlny√ļlnak. Amennyiben m√°r tapasztalt kedvtel√©si b√ļv√°r vagy, √©s szeretn√©l tov√°bbi ez ir√°ny√ļ ismereteket szerezni, keress meg benn√ľnket, √©s sz√≠vesen seg√≠t√ľnk.

 

 

 

3D Panorámaképek

360 fokos panorámaképek a hajóról.

 

√Črdekess√©gek

- T√Ľzhalev√Ķ s√ľg√©r

- Felszerel√©se mentette meg a b√ļv√°rt

A cápákról

Cápatámadások áldozatai harcolnak a cápákért

Roncsok

Röviden a Vörös-tenger roncsairól