deutschenglishpolski
  AdatvĂ©delem - VendĂ©gkönyv - OldaltĂ©rkĂ©p  
Bejelentkezés
Hirek, ĂșjdonsĂĄgok

Egy Ôsrégi hurok korall a Csendes-óceånból

KĂ©pek

Itt képeket låthatsz a legjobb pillanatokból

BemutatĂł merĂŒlĂ©s

MĂ©diĂĄkbĂłl vagy mĂĄsok beszĂĄmolĂłibĂłl bizonyĂĄra ismered a vĂ­z alatti vilĂĄg csodĂĄlatos Ă©lmĂ©nyĂ©t. Ha Te is meg szeretnĂ©d tapasztalni kötetlen mĂłdon ezt a kivĂ©teles, egyedi Ă©rzĂ©st, akkor a PADI Discover Scuba Diving (KĂ©szĂŒlĂ©kes BĂșvĂĄrkodĂĄs FelfedezĂ©se) programjĂĄt pont Neked talĂĄltĂĄk ki.

 

A program a bĂșvĂĄrkodĂĄssal kapcsolatos fenntartĂĄsok eloszlatĂĄsĂĄra szolgĂĄl, miközben a rĂ©sztvevĂ”k lehetĂ”sĂ©get kapnak arra, hogy szemĂ©lyesen kiprĂłbĂĄljĂĄk azt.

 

Egy professzionĂĄlis PADI bĂșvĂĄr segĂ­tsĂ©gĂ©vel az Ă©rdeklĂ”dĂ”k megismerik az alapvetĂ” biztonsĂĄgi szabĂĄlyokat, Ă©s megtanulnak a bĂșvĂĄrfelszerelĂ©sben, ellenĂ”rzött körĂŒlmĂ©nyek között a vĂ­z alatt tartĂłzkodni Ă©s merĂŒlni.

 

A PADI DSD programjĂĄt uszodĂĄban, egy nyĂ­lt vĂ­z vĂ©dett öblĂ©ben vagy akĂĄr egy nyĂ­lt vĂ­zi merĂŒlĂ” helyen is vĂ©gre lehet hajtani minden olyan helyen, ahol egy pozitĂ­v Ă©lmĂ©nyekkel jĂĄrĂł bevezetĂ©s a kĂ©szĂŒlĂ©kes bĂșvĂĄrkodĂĄsba lehetsĂ©ges.

 

A bĂșvĂĄrkodĂĄs kiprĂłbĂĄlĂĄsa utĂĄn sok Ășj bĂșvĂĄr arra törekszik, hogy ezt az Ă©lmĂ©nyt megismĂ©telje. Ha nem is azonnal, de esetleg mĂĄs helyen mĂĄs körĂŒlmĂ©nyek között. MĂĄs bĂșvĂĄrok esetleg tovĂĄbblĂ©pnek Ă©s PADI Scuba Diver vagy Open Water Diver (NyĂ­t VĂ­zi BĂșvĂĄr) minĂ”sĂ­tĂ©s megszerzĂ©se mellett döntenek.

 

A PADI DSD programjĂĄnak sikeres elvĂ©gzĂ©sĂ©rĂ”l elismervĂ©nyt ĂĄllĂ­tunk ki, amely egy Ă©vig Ă©rvĂ©nyes Ă©s adott körĂŒlmĂ©nyek között egy Scuba Diver vagy NyĂ­lt VĂ­zi BĂșvĂĄr tanfolyamba beszĂĄmĂ­tĂĄsra kerĂŒlhet.

 

A programon való részvétel feltételei:

 

- minimum 10 Ă©ves kor

- alapvetĂ” egĂ©szsĂ©gĂŒgyi feltĂ©telek meglĂ©te Ă©s/vagy orvosi alkalmassĂĄgi igazolĂĄs.

 

Egy bemutatĂł merĂŒlĂ©s menete:

 

A nĂ©hĂĄny adat feljegyzĂ©sĂ©bĂ”l ĂĄllĂł papĂ­rmunka elvĂ©gzĂ©se utĂĄn, az oktatĂłd eligazĂ­tĂĄst fog tartani kĂ©szĂŒlĂ©kes bĂșvĂĄrkodĂĄs nĂ©hĂĄny alapszabĂĄlyĂĄrĂłl Ă©s el fogja Neked magyarĂĄzni hogyan zajlik majd le a merĂŒlĂ©s Ă©s mire kell odafigyelned.
Össze fogja Neked ĂĄllĂ­tani Ă©s leellenĂ”rzi a szĂŒksĂ©ges felszerelĂ©st. SegĂ­t a beöltözĂ©sben Ă©s a felszerelĂ©s felvĂ©telĂ©ben, majd vele közösen, folyamatos felĂŒgyelet mellett fogtok a vĂ­zbe menni.
A hajĂłrĂłl ez ĂĄltalĂĄban ÓriĂĄs LĂ©pĂ©ssel törtĂ©nik a merĂŒlĂ” fedĂ©lzetrĂ”l, amelynek szĂ©le körĂŒlbelĂŒl 30-40 cm-re van a vĂ­z felszĂ­nĂ©tĂ”l.
BeugrĂĄsod elĂ”tt termĂ©szetesen az oktatĂłd megbizonyosodik rĂłla, hogy bĂșvĂĄrmellĂ©nyedben megfelelĂ” mennyisĂ©gĂ» levegĂ” legyen, hogy a felszĂ­nen maradj.
A vĂ­z felszĂ­nĂ©n megközelĂ­titek azt a vĂ©dett sekĂ©ly helyet, ahol az Ă©leted elsĂ” vĂ­z alatti perceit fogod tölteni, sĂ»rĂ­tett levegĂ”jĂ» kĂ©szĂŒlĂ©kbĂ”l lĂ©legezve.
Az oktatĂłd kezeli majd a bĂșvĂĄrmellĂ©nyedet, Neked csak a nyugodt, mĂ©ly lĂ©gzĂ©ssel Ă©s kĂ©sĂ”bb az uszonyozĂĄssal kell foglalkoznod.

 

VĂ­z alatt kĂ©t egyszerĂ» feladat elsajĂĄtĂ­tĂĄsa utĂĄn fogtok indulni a körĂŒlbelĂŒl 15-20 perces kalandtĂșrĂĄra, mely utĂłlag Ășgy fog tĂ»nni, mintha csak egy pillanat lett volna. Egy teljesen Ășj Ă©lmĂ©nnyel gazdagodva fogsz kijönni a vĂ­zbĂ”l, amely örökkĂ© az emlĂ©keidben marad.
3D Panoråmaképek

360 fokos panoråmaképek a hajóról.

 

ÉrdekessĂ©gek

- TĂ»zhalevĂ” sĂŒgĂ©r

- FelszerelĂ©se mentette meg a bĂșvĂĄrt

A cĂĄpĂĄkrĂłl

Cåpatåmadåsok åldozatai harcolnak a cåpåkért

Roncsok

Röviden a Vörös-tenger roncsairól